Властите в Ню Йорк представиха хуманен капан за плъхове с алкохолна стръв

  • 06 септември 2019 08:29

  • 1151
  • 0
 Властите в Ню Йорк представиха хуманен капан за плъхове с алкохолна стръв
© Pixabay

Властите в Ню Йорк представиха най-новото си оръжие в борбата с напастта от плъхове, - капан, в който алкохолът се използва за стръв, предаде Франс прес.

От години общината в Ню Йорк води война срещу гризачите, които живеят в тунелите на метрото и ровят в купищата боклук в контейнерите за отпадъци и е вложила в нея милиони долари, за да намали популацията им , която през 2014 г. беше около 2 милиона.

За целта се използваха контрацепция, сух лед и интелигентни кошчета за боклук.

Принципът на новия капан Екомил, показан вчера в кметството, се състои в това плъхът да се изкачи до горната част на висок около 60 сантиметра контейнер, привлечен от стръвта. След това сензор задейства капана. Устройство хвърля плъха в пълната с алкохолна течност вътрешност контейнера, където може да се поберат телата на 80 гризачи. След като попадне в алкохолната баня, плъхът се дави, обясни пред журналисти Антъни Джиакинто, председател на дружеството "Рат трап" ("Капан за плъхове"), което внася капаните Екомил от Италия.

При експериментално едномесечно използване на Екомил в Бруклин, капанът е привлякъл и ликвидирал 107 плъха.

Процедурата е хуманна и екологична, подчерта ръководителят на градските власти в Бруклин Ерик Адамс. Той посочи, че капаните ще се използват в най-засегнатите от плъхове райони в квартала.

Адамс призна, че за много семейства присъствието на плъховете е травмиращо.

През 2017 г. кметът на Ню Йорк Бил де Блазио представи мащабен план за справяне с плъховете на стойност 32 милиона долара.

През 2015 г. в ЮТюб стана много популярен клип, на който беше заснет плъх, който е захапал парче пица и го влачи по стълбите на метрото.

Последвайте канала на

БТА
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини