Вареният плъх се конкурира с пилешкото месо в Индия

  • 26 декември 2018 14:20

  • 2525
  • 1
Вареният плъх се конкурира с пилешкото месо в Индия
© Pixabay

В края на всяка година на пазар в североизточната част на Индия се предлагат ястия с месо от плъх, които конкурират пилешкото, съобщава Франс прес.

Гризачите се варят, след което се предлагат в сос с много подправки. Изготвените по този начин блюда са много добре приети на неделния пазар в селцето Кумариката в Асам, най-големия щат в Североизточна Индия, предава БТА.

Клиентите тук си купуват стотици плъхове, прясно уловени и одрани. Ловът на тези вредители предпазва оризовите реколти от набезите им. Печеният на скара плъх също е много търсен от местните през зимните месеци, когато се преустановява полската работа. Килограм месо от плъх се продава за около 2,5 евро. На същата цена се търгува свинското и пилешкото.

Вечерно време ловците на плъхове поставят своите бамбукови капани в близост до оризовите ниви. Някои екземпляри достигат на тегло до 1 килограм, а ловците всеки ден залавят между 10 и 20 килограма от тези гризачи.

Последвайте канала на

БТА
2525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
111

2018.12.26 | 19:29

1

Съвсем нормално, Индия е родината на циганите, а циганите ядат всичко, което им допада на вкус, дори да е плъх или нещо такова.

Добави коментар

Водещи новини