89-годишна американка изкачи за втори път Килиманджаро

  • 27 юли 2019 08:25

  • 1007
  • 0
89-годишна американка изкачи за втори път Килиманджаро
© gettyimages

89 -годишната американка Ан Лоримор постави световен рекорд като се изкачи на най-високата планина в Африка - Килиманджаро, съобщи телевизия Ей Би Си, цитирана от ТАСС.

Изкачването и спускането са й отнели общо 9 дни. Лоримор, която е от Финикс, в щата Аризона, преди няколко години се е качвала на Килиманджаро и тогава е станала най-възрастната жена, покорила разположения в североизточна Танзания връх. Няколко месеца по-късно обаче титлата й била отнета от друга жена. А по това време най-възрастният човек, изкачвал се на Килиманджаро, бил мъж. Като разбрала за това, Лоримор решила да счупи и двата рекорда.

Пред телевизията Лоримор каза, че е имало драматичен момент, когато паднала преди началото на изкачването, получила силни болки в областта на хълбока и не можела да си поема дълбоко дъх. Всичко това я разстроило и тя си мислела, че няма да успее, но в крайна сметка тя се справила.

Килиманджаро се издига на височина 5895 метра над платото Масаи и е на територията на едноименния национален парк, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини