Кралица Елизабет II си търси готвач

  • 17 юли 2019 19:32

  • 2369
  • 3
Кралица Елизабет II си търси готвач
© Getty Images

Кралското семейство търси нов готвач, който да се присъедини към екипа на кухнята им, показа нова обява на сайта на Бъкингамския дворец.

Главното задължение на лицето е да снабдява двореца с храна по най-високи стандарти. Въпреки че в обявата не се споменават конкретни членове от фамилията, вероятно готвачът ще се грижи за всички, тъй като се упоменава, че ще има пътувания до различни резиденции. На кандидата дори се предлага опция за настаняване и храна, пише "Дейли мейл".

Заплатата, която е обявена на сайта, е 22 076,04 паунда на година. Кандидатът трябва да умее да приготвя различни менюта за широк обхват от събития, да работи с висок клас продукти и да се присъедини към екип от професионалисти.

„Както очаквате, стандартите са изключително високи тук и всеки ден е натоварено, така че трябва да сте амбициозен и квалифициран готвач", обявява Бъкингамският дворец.

„Вниманието към детайлите също е от огромно значение, както и способността ви да спазвате сроковете и да следите храната да се доставя навреме.“, се казва още в обявата.

В Бъкингамския дворец се провеждат редица приеми като визитата на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския през миналия месец например.

В интервю за Harpers Bazaar бившият готвач на кралското семейство Дарън Макгрейди, който готвеше за тях от 15 години, разкри, че кралицата винаги държи любимата си торта с шоколадови бисквити под ръка.

По думите му: "Тортата редовно се приготвя в Бъкингамския дворец, а кралицата се радва на парче всеки ден".

Нейно Величество обаче отказвала да разкрие кое е любимото й ястие, за да не й се сервира постоянно.

Последвайте канала на

БТА
2369 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
боби

2019.07.18 | 10:02

3

Тези господа аристократи подиграват ли се с тази заплатка, или тя е само за престиж!

D.

2019.07.18 | 00:19

2

Това заплащане не звучи адекватно.

2019.07.17 | 22:26

1

Кукундрил

Добави коментар

Водещи новини