Жените по-малко се занимавали с домакинство

  • 08 март 2012 15:16

  • 863
  • 0
Жените по-малко се занимавали с домакинство
©

През последните 25 години представителките на прекрасната половина на човечеството са започнали да отделят по-малко време за домашните си задължения, но въпреки това, те много по-често от мъжете се занимават с домакинска работа.

Това сочи проучване на изследователи от Националния институт за статистика и икономически изследвания /ИНСЕЕ/на Франция. Според статистическите данни, през 1986 година жените са се занимавало с домакинство след с три часа повече от силната половина. през 2010 година показателят е намалял с 40%- до 1 час и 48 минути.

„Но не мъжете са проявили инициативата да се занимават повече с домакинската работа, просто жените са започнали да губят по малко време за нея", поясни един от ръководителите на изследването Мишел Дюе. Въпреки че според данните мъжете са започнали по-често да се занимават с домакинство през последните години, експертите от института смятат, че това не отразява реалното положение на нещата.

„Мъжете, съдейки по цифрите, по-често за започнали да готвят, но, като правило, те застават пред печката само в почивните дни или на празници", отбелязва социологът Жан-Клод Кауфман.

Последвайте канала на

863 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини