Повече от половината пингвини в ирландски аквариум вече са в еднополови двойки

  • 08 май 2019 11:16

  • 894
  • 1
Повече от половината пингвини в ирландски аквариум вече са в еднополови двойки
© Pixabay

Осем от 14-те пингвина в ирландски аквариум живеят в еднополови двойки, съобщи в. "Дейли мейл".

Те са разпределени поравно в две мъжки двойки и две женски.

При пингвините е невъзможно да бъде различен женски от мъжки по половите органи. Специалистите разбират, че двойките са еднополови, когато не създадат потомство. Ухажването се състои в това избралите се за партньори да си носят камъни, които се използват за изграждане на гнездо.

Преди пет години в аквариума "Дингъл" в графство Кери има само една гей двойка сред пингвините - Пенелопи и Мисти. Броят им стремглаво нараства, след като в Ирландия разрешават еднополовите бракове през 2015 г. Как ли птиците са разбрали за промяната в закона?

Според изследване от 2010 г. пингвините проявяват интерес към представител на своя пол, когато са самотни или защото не могат да различат мъжки от женски. Флиртовете между мъжките могат да се дължат и на високи нива тестостерон в колонията.

Известни са случаи женски пингвини да отглеждат заедно пиленца след краткотрайна връзка с мъжки партньор. Еднополови двойки са се грижели за пингвинчета в няколко зоологически градини, например в Берлин и в Ню Йорк.

При двуполовите двойки мъжките и женските пинвини поделят родителските задължения 50 на 50 и няма разлика в ролята, за разлика от бозайниците.

Последвайте канала на

БТА
894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Защо дремете,

2019.05.08 | 11:43

1

педерасто-лезбийски сбирщини?

Започвайте веднага пропаганда! -

- Ето, и пингвините са ратифицирали истанбулската курвенция, само ние българите изоставаме!

Добави коментар

Водещи новини