Принц Уилям: С голямо удоволствие посрещам брат си в общността на лишените от сън, каквито са родителите

  • 07 май 2019 19:56

  • 35992
  • 1
Принц Уилям: С голямо удоволствие посрещам брат си в общността на лишените от сън, каквито са родителите
© Getty Images/Guliver (архив)

Наследникът на британския престол принц Чарлз, който е на посещение в Германия, заяви, че е "очарован" от вестта за раждането на детето на херцозите на Съсекс, съобщиха световните агенции, цитира БТА.

"Не можем да сме по-очаровани от новината и се надяваме да видим бебето веднага след завръщането си", каза принц Чарлз в Берлин. 

По време на четиридневното си посещение в Германия се очаква принц Чарлз да наблегне на добрите отношения между Германия и Великобритания.

70-годишният Чарлз ще се срещне с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, а по-късно днес ще участва в официалното тържество по случай 93-тия рожден ден на кралица Елизабет Втора. В родословието на принц Чарлз има германски кралски особи. Утре той ще посети Лайпциг, а в четвъртък - Мюнхен.

Принц Чарлз и съпругата му Камила се срещнаха с туристи и жители на Берлин пред Бранденбургската врата. Камила каза, че е "много развълнувана" от раждането на най-новия член на британското кралско семейство.

Херцозите на Кембридж също казаха, че са развълнувани от новината за новороденото дете на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и съпругата му Меган.

"С голямо удоволствие и радост посрещам брат си в общността на лишените от сън, каквито са родителите", отбеляза Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член.

"Надявам се, че през следващите дни те ще могат да изпитат цялата радост, което новороденото носи със себе си. С нетърпение очакваме да го видим и да разберем как ще се казва", допълни Кейт. Херцозите на Съсекс съобщиха, че новороденото момченце тежи 3,26 кг и че е в добро здраве.

Новината "Момченце е" в техния акаунт в Инстаграм събра над 2,6 милиона харесвания. Хари и Меган решиха да нарушат традицията и засега да не публикуват снимки с новороденото, но ограничен брой фотоси се очакват утре.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
35992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Choky Ice

2019.05.08 | 05:07

1

Sweet

Добави коментар

Водещи новини