Вижте какви са вариантите за избор на име за бебето на херцозите на Съсекс

  • 07 май 2019 10:48

  • 8525
  • 1
Вижте какви са вариантите за избор на име за бебето на херцозите на Съсекс
© Getty Images/Guliver

Артър, Албърт или Шейн? Феновете на британската монархия не спират да гадаят какво ще бъде името на новороденото бебе на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и на съпругата му Меган, пише агенция Франс прес. 

Членовете на кралското семейство често предпочитат класическо име за отрочето си, но е възможно херцозите на Съсекс да направят нетрадиционен избор.

Ако решат да се придържат към традицията, могат да си изберат Чарлз, името на бащата на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, или на Филип, името на неговия дядо и съпруг на кралица Елизабет Втора. Артър, Джеймс, Албърт и Едуард също фигурират сред предпочитаните имена както от кралското семейство, така и от букмейкърите. Като Артър оглавява класацията според компанията за залагания "Уилям хил". За конкурентите от "Пади Пауър" фаворити са Александър и Джеймс.

Албърт е името на съпруга на кралица Виктория и на бащата на Елизабет Втора, който става Джордж Шести при възкачването си на престола. Това е и едно от имената на самия Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),.

Артър пък се свързва с легендарния крал Артур и Рицарите на кръглата маса. Но съпругата на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, бившата актриса Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски: може да сервира изненада. Тя сподели преди време, че много харесва името Грей. То било подходящо както за момченце, така и за момиченце. В родината й САЩ най-популярните имена за новородени са Лиъм, Ноа и Уилям. В Обединеното кралство в челната тройка влизат респективно Оливър, Хари и Джордж.

Някои букмейкър залагат също на популярните в САЩ имена Брадли и Спенсър. Още повече че Спенсър беше моминското фамилно име на майката на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, Даяна Спенсър.

Последвайте канала на

БТА
8525 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джордж

2019.05.07 | 13:48

1

Да бъде Георги, щото се роди на Гергьовден.

Добави коментар

Водещи новини