Видни личности поздравяват принц Хари и съпругата му за първородното им дете

  • 07 май 2019 08:22

  • 4556
  • 3
Видни личности поздравяват принц Хари и съпругата му за първородното им дете
© Getty Images/Guliver

Поздравленията към Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и съпругата му Меган за раждането на тяхното първо отроче не секват, предаде Асошиейтед прес.

Бащата на Меган - Томас Маркъл, който е доста отчужден от дъщеря си, каза пред в. "Сън", че се надява, че "бебето ще служи на короната и на народа на Великобритания с чест и достойнство".

В последно време Томас Маркъл критикуваше Меган, което обтегна отношенията помежду им. Той дори не присъства на сватбата ѝ с Хари заради здравословни проблеми.

Поздравления още вчера прати британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън последва примера ѝ. Поздравления дойдоха от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби, от чичото на Хари - принц Андрю, от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Всички те пожелават на момченцето на Меган и Хари и на неговите родители всичко най-добро.

Премиерите на Нова Зеландия и на Австралия и семейство Обама също приветстваха раждането на сина на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и на съпругата му Меган.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн изрази надежда, че в скоро време разрасналото се младо семейство ще дойде в Нова Зеландия. Тя пожела на младите родители и на момченцето им всичко най-хубаво и каза, че раждането на дете е невероятно вълнуващ период от живота.

Миналата година Ардърн стана втората премиерка в модерната история, родила по време на мандата си. Дъщеричката ѝ Нийв е на 10 месеца.

Премиерът на Австралия Скот Морисън каза, че раждането на дете, било то кралско, или с обикновен произход, е фантастичен момент за всяко семейство.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама също поздрави младите родители. В Туитър тя написа: "Поздравления Меган и Хари! Барак и аз сме толкова развълнувани заради вас". Тя допълни, че заедно с Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият горят от нетърпение да видят бебето.

На вратата на Бъкингамския дворец беше закачено и официално съобщение за раждането. В него се казва, че кралица Елизабет Втора приветства раждането на сина на Хари и на Меган, който е неин осми правнук.

Момченцето на Хари и Меган все още си няма име. То няма и автоматично да получи титлата принц, а ще трябва прабаба му да реши дали да го удостои с нея. Титлата принц се пада автоматично на първородното дете на престолонаследника, тоест на Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и на неговия син принц Джордж, които са съответно първи син и първи син на сина на престолонаследника принц Чарлз. Кралицата обаче удостои с титлите принцеса и принц и сестрата и брата на принц Джордж - Шарлот и Луи, припомня в. "Фигаро".

Последвайте канала на

БТА
4556 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.07 | 09:04

1

Тоя грозник защо има толкова хубава жена


Индианец

2019.05.07 | 11:08

3

Защото е принц , хаха

2019.05.07 | 09:47

2

Нито той е грозник, нито тя е толкова хубявя.

Добави коментар

Водещи новини