Мързелът се появява на 7-годишна възраст

  • 10 април 2019 11:36

  • 992
  • 0
Мързелът се появява на 7-годишна възраст
© Getty Images

Мнозина си спомнят детството с игрите навън, но финландски учени установиха, че активността ни започва рязко да спада още от 7-годишна възраст, съобщи в. "Дейли мейл".

Децата стават по-мързеливи, когато тръгнат на училище, независимо дали преди това са били активни.

През пубертета те са най-склонни да се откажат от спорта, който толкова са харесвали преди това.

Изследването е направено от екип на университета в Юваскюля. Специалистите призоваха да има повече спортни клубове за деца, за да се насърчава активният начин на живот.

"Тъй като физическата активност се стабилизира с възрастта и липсата на движение е по-разпространеното поведение, трябва да се насочим към малките деца, преди техните навици да станат постоянни" - каза ръководителят на изследването Ириня Лоунасало. - Родителите могат да повлияят на децата да спортуват и затова те трябва да получават подкрепа за това".

Британските здравни власти препоръчват за децата на възраст от пет до 18 години поне час физическа активност дневно, като каране на колело, тичане или спорт. Освен това е добре три пъти седмично да правят упражнения за засилване на мускулите и костите, като скачане. Четири пети от тийнейджърите обаче не се движат толкова.

Последвайте канала на

БТА
992 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини