-
05 април 2019 14:15
- 6605
- 2
Пържените храни са най-любимите и на малки и големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни. Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес.
Топ шефове от цял свят, споделят кой грешни не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda.
- Пържене при твърде висока температура
За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова отвътре.
- Пържене при твърде ниска температура
Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.
- Използване на грешна мазнина
Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка.
- Прекалено много пържене наведнъж
Подобно на лентата от бекон, или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.
- Пържени парчета, които са твърде големи
Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната наполовина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.
- Използване на мазнината по няколко пъти.
Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.
Последвайте канала на
Свързани новини
Продължителното готвене замърсява прекалено въздуха в кухнята
19 февруари 201910:37
Кметът на Лондон спира рекламата на вредни храни в обществения транспорт
23 ноември 201819:14
Повече физическо в училище и по-малко вредни храни за децата?
15 октомври 201807:40
Журналист: Властта не пържи едрите риби - храни ги, а те ѝ изпълняват желания (видео)
10 септември 201808:25
На гръцкия о-в Наксос поставиха нов рекорд на Гинес за най-голяма порция пържени картофи (видео)
04 септември 201812:21
Водата в Червен бряг да не се ползва за пиене и готвене!
14 август 201815:46
Официално: Гриша Ганчев и синът му Данаил се оттеглиха от ЦСКА - София, ето кой е новият собственик
Байерн (Мюнхен) се изправя срещу Реал Мадрид в сблъсъка на титаните
Шестима от ЦСКА - София висят за Лудогорец
От Берое разясниха за санкцията от ФИФА
Барселона пак направи подаръци, но този път Левандовски спаси положението
Ратклиф е определил само трима играчи на Манчестър Юнайтед за непродаваеми
Коментари 2
Добави2019.04.05 | 18:00
Ужасно поднесен превод. Да не говорим за печатните грешки - „кой грешни” вместо „кои грешки”.
Проблемът с повторното използване на мазнина не е развалянето на вкуса на храната - близко е до акъла, че вкусът ще е различен. Проблемът е, че мазнината добива канцерогенни свойства, т.е. повишава риска от ракови образувания.
Както и да е. Писането на коментар в тоя сайт е все едно говориш на стена.
Добави коментар
Водещи новини
Любо Ганев: Ако гласуват промените в Закона за хазарта, спортът губи над 100 млн. лв.
30 април 202410:32
Бюджетната комисия прие забраната на реклама на хазарт в медиите
30 април 202410:34
Комисията за Нотариуса не събра кворум, Никола Минчев обяви, че темата не е приключила
30 април 202411:47
Лена Бориславова ще се откаже от имунитета си, който още няма, ако аферата с подписите се докаже
30 април 202410:48
Софийският апелативен съд остави в ареста Марин Димитров
30 април 202412:50
Пуснаха под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев
30 април 202411:25
Мъж от Кнежа си поръча сешоар онлайн, получи буркани с марихуана
30 април 202410:38
Голяма промяна по гръцките плажове от това лято
30 април 202410:15
Три жени се заразиха с ХИВ след разкрасителни процедури
30 април 202411:43
2019.04.08 | 16:12
няма смисъл от коментари тука, само отрепки и тролове