-
05 април 2019 14:15
- 6624
- 2
Пържените храни са най-любимите и на малки и големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни. Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес.
Топ шефове от цял свят, споделят кой грешни не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda.
- Пържене при твърде висока температура
За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова отвътре.
- Пържене при твърде ниска температура
Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.
- Използване на грешна мазнина
Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка.
- Прекалено много пържене наведнъж
Подобно на лентата от бекон, или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.
- Пържени парчета, които са твърде големи
Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната наполовина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.
- Използване на мазнината по няколко пъти.
Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.
Последвайте канала на
Свързани новини
Продължителното готвене замърсява прекалено въздуха в кухнята
19 февруари 201910:37
Кметът на Лондон спира рекламата на вредни храни в обществения транспорт
23 ноември 201819:14
Повече физическо в училище и по-малко вредни храни за децата?
15 октомври 201807:40
Журналист: Властта не пържи едрите риби - храни ги, а те ѝ изпълняват желания (видео)
10 септември 201808:25
На гръцкия о-в Наксос поставиха нов рекорд на Гинес за най-голяма порция пържени картофи (видео)
04 септември 201812:21
Водата в Червен бряг да не се ползва за пиене и готвене!
14 август 201815:46
Шампионската лига се завръща със сблъсък между Байерн и ПСЖ, Барса и Ман Сити ще тръгват нагоре
Божинов прие примамлива оферта от Италия
Гледайте на живо всички мачове и голове в Шампионската лига тук!
Левски се прицели в халф на ЦСКА 1948
Официално: ЦСКА - София ще гостува в Пазарджик
България допусна обрат от Черна гора и се отдалечи от ЕвроБаскет 2025
Коментари 2
Добави2019.04.05 | 18:00
Ужасно поднесен превод. Да не говорим за печатните грешки - „кой грешни” вместо „кои грешки”.
Проблемът с повторното използване на мазнина не е развалянето на вкуса на храната - близко е до акъла, че вкусът ще е различен. Проблемът е, че мазнината добива канцерогенни свойства, т.е. повишава риска от ракови образувания.
Както и да е. Писането на коментар в тоя сайт е все едно говориш на стена.
Добави коментар
Водещи новини
Росен Желязков: Предлагаме Борисов за премиер, Атанасов от ПП-ДБ - за председател на НС
26 ноември 202408:18
Даниел Митов: ПП-ДБ вървят към сглобка с "Възраждане" под патронажа на президента
26 ноември 202408:31
Фандъкова: Подготвя се една не съвсем естествена коалиция, но без ГЕРБ
26 ноември 202408:21
Михаил Миков посочи къде е мястото на БСП
26 ноември 202408:14
Борислав Цеков обясни пречи ли блокажът в парламента на конституирането на парламентарните групи
26 ноември 202408:42
Йордан Цалов: Има данни, че Ружа Игнатова е жива
26 ноември 202408:01
Голям пожар гори в района на надлез "Надежда" в София
26 ноември 202408:16
Олимпийският медалист Божидар Андреев прекратява спортната си кариера: Обиден съм от отношението
26 ноември 202409:06
Цяла нова армия от чуждестранни бойци стъпва на фронта в Украйна на страната на Путин
26 ноември 202409:14
2019.04.08 | 16:12
няма смисъл от коментари тука, само отрепки и тролове