Грешки, които допускаме с пържените храни

  • 05 април 2019 14:15

  • 6605
  • 2
Грешки, които допускаме с пържените храни
© pixabay

Пържените храни са най-любимите и на малки и големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни. Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес.

Топ шефове от цял свят, споделят кой грешни не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda.

- Пържене при твърде висока температура

За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова отвътре.

- Пържене при твърде ниска температура

Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.

- Използване на грешна мазнина

Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка.

- Прекалено много пържене наведнъж

Подобно на лентата от бекон, или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.

- Пържени парчета, които са твърде големи

Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната наполовина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.

- Използване на мазнината по няколко пъти.

Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6605 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хаха

2019.04.08 | 16:12

2

няма смисъл от коментари тука, само отрепки и тролове

Павлин

2019.04.05 | 18:00

1

Ужасно поднесен превод. Да не говорим за печатните грешки - „кой грешни” вместо „кои грешки”.

Проблемът с повторното използване на мазнина не е развалянето на вкуса на храната - близко е до акъла, че вкусът ще е различен. Проблемът е, че мазнината добива канцерогенни свойства, т.е. повишава риска от ракови образувания.

Както и да е. Писането на коментар в тоя сайт е все едно говориш на стена.

Добави коментар

Водещи новини