Показаха невероятен макет на замъка Хогуортс

  • 02 март 2012 17:29

  • 4203
  • 0
Показаха невероятен макет на замъка Хогуортс
©

Зашеметяващ умален модел на замъка Хогуортс бе показан за първи път в Leavesden Studios, като част от предстоящото турне "Създаването на Хари Потър", съобщава Metro.

15-метровият модел е използван за направата на външните снимки на филма и е направен от 86 души, пише inews.bg.

Копието на Хогуортс е изпипано до най-малкия детайл – всяка вратичка е закачена на панти, растенията от макета са истински, а за да е пълна картинката, са добавени дори миниатюрни птици.

Повече от 2500 фиброоптични светлини симулират фенерите и факлите, които създават впечатлението, че малките магьосници, които учат в замъка, преминават по коридорите.

Носителят на награда БАФТА за най-добър дизайн, Стюарт Крейг, разкри, че Хогуортс е създаден на базата на катедралата Дърам и замъка Алнуик.

Към тази основа са добавени доста детайли, като островърхите кули, така че всичко да изглежда много по-театрално. Моделът е част от Хари Потър турнето, което ще стартира официално на 31 март.

Замъкът Хогуортс се прочу по цял свят през 1997-1998 г., когато излезе книгата "Хари Потър и философския камък".

Оттогава до днес множество деца по света мечтаят да се разходят по коридорите на несъществуващото магьосническо училище. Днес вече имат шанса поне да го разгледат отвън, което никак не е малко.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини