Скорост и високи токчета: Рали за жени в Разлог

  • 16 юни 2024 12:11

  • 483
  • 0
Скорост и високи токчета: Рали за жени в Разлог
© Freepik

Атрактивно автомобилно шоу ще има днес в Разлог. Поредицата "Скорост и високи токчета" гостува в Пирин. Екипажи, само от дами, ще демонстрират как се управлява майсторски автомобил на токчета.

Атрактивно автомобилно шоу на високи токчета събра в Разлог дамски екипажи от цялата страна, които демонстрираха уменията си зад волана. Целта на инициативата е да покаже, че жените са отговорни на пътя и не по- лоши шофьори от мъжете.

Много усмивки, малко газ и демонстрация на отлични умения зад волана. Това показаха 13-те екипажа, които днес участваха в автомобилното състезание на високи токчета.

"Нашата инициатива е, че ние жените шофираме с отговорност и независими че сме го нарекли с леко чувство на хумор "На високи токчета" дамите карат с най- удобните си обувки, но разбира се предизвикваме ги да сложат в един от етапите и високи токчета. Като имаме жури и измерва най високото токче. Но целта, когато сложат високите токчета не е високата скорост, точно обратното - прецизност, точност и много бавно преминаване през зададените елементи", каза Диана Стоянова, организатор, пред БНТ.

По време на състезанието дамите минаваха през конуси, паркираха на заден ход и успоредно, завъртаха в квадрат и караха с ръчна спирачка.

"Участието в подобен тип състезания дава увереност на жените в шофирането в ежедневието и като цяло на пътя", посочи Радостина Стоянова, състезател.

А шофирането на високи токчета според дамите е въпрос на навик.

"Атрактивно е, но не и невъзможно, избягвам да го правя в ежедневието си", каза Радостина Стоянова, състезател.

"Аз цял живот съм карала на високи токове, даже и сега съм с платформа. Има добър допир долу на крака си го подпирам и ми е по удобно", смята Констанца Томова, състезател.

Дали мъж или жена е зад волана, важно е той да е отговорен на пътя и да пази себе и останалите на пътя, е посланието на състезатели и организатори.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини