Научна експедиция осъществи историческо излъчване на живо от подводница в океана

  • 12 март 2019 15:15

  • 851
  • 0
Научна експедиция осъществи историческо излъчване на живо от подводница в океана
© Pixabay

Научна експедиция под британско ръководство, документираща промените в дълбините на Индийския океан, излъчи първото си видео с телевизионно качество на живо от двуместна подводница, предаде Асошиейтед прес.

Началото на научната дейност на експедицията "Нектън" край Сейшелските острови е съпътствано от мусонни бури и свирепи подводни течения.

Първото й излъчване на живо е осъществено от дълбочина 60 метра. Предишни живи предавания от океанските дълбини са осъществявани чрез оптичен кабел. При сегашното излъчване е използвана усъвършенствана безжична технология.

Мисията на научната експедиция "Нектън" е да разкрие тайните на слабо изучения Индийски океан, като събраните данни ще бъдат използвани за подпомагане на мерките за защита и опазване.

Последните сведения за подводните течения в този регион, например, датират от 1882 г., отбелязва ръководителят на мисията Оливър Стийдс.

В качеството си на единствената новинарска агенция, която си сътрудничи с учените от експедиция "Нектън", Асошиейтед прес ще предложи видеа от изследователска дейност на дълбочина до 300 метра край Сейшелските острови в двуместни подводници, търсенето на подводни планински вериги, задкулисни кадри от живота на борда, интервюта с изследователи и въздушни кадри от мисията.

Седемседмичната експедиция се очаква да продължи до 19 април.

Последвайте канала на

БТА
851 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини