Учени установиха, че мъжете, пушили марихуана са по-плодовити

  • 06 февруари 2019 13:39

  • 15925
  • 2
Учени установиха, че мъжете, пушили марихуана са по-плодовити
© Pixabay

Учени от Харвардския университет установиха, че мъжете, които са пушили марихуана или само са я опитвали, са по плодовити и с по-качествена сперма, съобщава в "Дейли мейл".

Екипът на д-р Хорхе Чаваро провел опити с 600 мъже, посетили клиника за изкуствено оплождане. Специалистите изследвали качеството на тяхната сперма и участниците трябвало да попълнят въпросници. В тях трябвало да заявят дали са употребявали марихуана. Хората, употребили в миналото канабис, се оказали с по-жизнена сперма и съответно по-плодовити.

Учените обаче предупреждават да не се прави причинно-следствена връзка между употребата на канабис и по-голямата плодовитост. По думите на автора на изследването д-р Хорхе Чаваро нещата се обясняват с тестостерона. Мъжете с по-високи нива на този хормон обикновено са с по-добро качество на спермата. Едновременно с това тестостеронът ги тласка към рискови поведения, каквото е пушенето на канабис.

От направените изследвания било установено, че пушачите на марихуана притежавали концентрация на сперматозоиди в размер на 62,7 милиона за милилитър. При хората, които никога не били употребявали леката дрога, това число се оказало 45,4 милиона.

Последвайте канала на

БТА
15925 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.07 | 16:02

2

Да бе Кристияне,ама не си доразбрал...не е марихуаната,а злобеенето и войната срещу тази билка...И тези неща не водят до импотентност за каквато си мислиш,а до умствена импотентност от каквато страдаш!

Пет

2019.02.07 | 08:21

1

Ами то ци.га.ни.те и без да пушат канабис...коноп...са си плодовити...за деца да правят имат енергия а да учат повече и работят..нямат..значи ли това че имат повече тестостерон или повече щуротия?

Добави коментар

Водещи новини