Най-големият фестивал за ледени скулптури беше открит в Китай (снимки)

Гигантски замъци, снежна статуя на Буда, 3D светлинно шоу и 340-метрова ледена пързалка могат да видят посетителите на Международния фестивал на снега и леда в китайския град Харбин, който вече започна.

Изложението в административния център на североизточната китайска провинция Хейлунцзян е известно с големите си, сложни и осветени от разноцветни светлини скулптури на животни, анимационни герои и забележителности, предава "Дарик".

120 000 куб.м лед и 111 000 куб.м сняг са използвани за направата на цели сгради и огромни скулптори и инсталации. Фестивалът, който ще продължи до 5 февруари, включва състезания за най-добра скулптура, зимно плуване, хокей, каране на ски и на велосипеди.

Едномесечният зимен фестивал привлича милиони туристи от цял свят и се провежда от 80-те години на миналия век.

Вчера въпреки минусовите температури близо 300 ентусиасти се включиха в традиционното плуване в ледените води на река Сонгхуа. Събитието също е част от зимния фестивал, който се провежда през януари в китайския град Харбин. Моржуването се практикува най-вече от по-възрастни хора, които вярват в лечебните за духа и тялото свойства на ледената вода.
 
Харбин, разположен в китайската провинция Хейлонджиан, е един от най-студентите градове в страната. Живакът в термометрите през зимата обикновено пада до минус 35 градуса по Целзий.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет