Вместо кафе: какви други напитки се препоръчват?

  • 04 януари 2019 12:04

  • 2013
  • 0
Вместо кафе: какви други напитки се препоръчват?
© Pixabay

Според експертите много хора предпочитат да пият чаша кафе сутрин, за да получат достатъчно енергия и активност, когато се подготвят за продължителна работа в началото на деня, но други здравословни напитки също се справят дори още по-добре с тези задачи.

Например, чаша мляко с късче банан (или ягода) ще осигури на тялото нужния калций, което дава усещане за ситост за дълги часове. В същия списък е и зеленият чай, който съдържа огромно количество антиоксиданти, което е не само превенция за редица заболявания, но и защита срещу рак.

Топла вода с лимон перфектно почиства организма от токсините. Напитката укрепва имунната система, забавя стареенето на организма, понижава нивата на кръвната захар и подобрява сърдечно-съдовата дейност.

Кокосовата вода има не по-малко полезни свойства, които съдържат безброй минерални и витаминни вещества, които положително действат върху състоянието на нервната система, давайки активност за дълго време. Кокосовата вода се характеризира с ниско калорийно съдържание и с естествена липса на холестерол и мазнини. За сметка на това тя съдържа повече калий от четири банана. Тази вода е предпочитана от атлетите и помага в случаи на махмурлук, рак и бъбречни камъни.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
2013 0

Свързани новини

Водещи новини