Милионерите са самовлюбени и самонадеяни, но са по-стабилни в емоционално отношение

  • 26 ноември 2018 12:29

  • 922
  • 2
Милионерите са самовлюбени и самонадеяни, но са по-стабилни в емоционално отношение
© Pixabay

Милионерите и милиардерите са с нарцистични уклони и се мислят за специални, но за сметка на това са по-стабилни в емоционално отношение от останалите хора, установи изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Проучване, проведено сред 130 милионери в Германия, установи, че тези заможни хора са в повечето случаи екстровертни, самонадеяни, с високо мнение за себе си.

В проучването са взели участие предимно по-възрастни милионери. Но при тях не бил изгаснал духът на съревнованието и хвърлената ръкавица.

Експертите са сравнили отговорите на богаташите с личностни тестове, взети от 23 хиляди обикновени граждани. Авторът на изследването проф. Мариус Лекелт от университета в Мюнстер изтъкна, че направените изводи съответстват на стереотипите, наложили се в обществото относно заможните хора, въпреки че в някои отношения са малко пресилени.

Изследването, публикувано в британското списание по психология British Journal of Psychology, отчита, че милионерите обикновено са с по-добро образование и са по-отворени за нови идеи.

Последвайте канала на

БТА
922 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КУР ЗА НАТО

2018.11.27 | 19:38

2

Преди малко заклах семейството на милионер ! Поздравете ме !

2018.11.26 | 12:43

1

По-стабилни са докато не им вземеш милионите. Препратка - малко пъти ли гледахте за какви неща "широко скроени" наши ВИП-ове се карат във Биг Брадър. Много е лесно да се чувстваш силен в Х6-ца, даже да не е твоя, истински силния е силен и в каруца.

Добави коментар

Водещи новини