Походката предсказва риска от преждевременна смърт

  • 19 ноември 2018 11:32

  • 7041
  • 1
Походката предсказва риска от преждевременна смърт
© Pixabay

Учени от Южнокалифорнийския университет в Лос Анджелис установиха, че въз основа на скоростта на човешката походка може да се определи рискът от преждевременна смърт, съобщава сайтът MedicalXpress.

По думите им, колкото по-бърза е походката, толкова по-добро е здравословното състояние. По този показател може да се прецени рискът от сърдечносъдови болести и разстройство на централната нервна система. Освен това сърдечни хирурзи са на мнение, че въпросният показател може да се използва за идентифициране на пациентите, у които е възможно да се появят усложнения след сърдечна операция.

Специалистите отбелязват, че ускорената походка не допринася за намаляване на риска от болести и преждевременна смърт. Скоростта на походката позволява единствено да се определи биологичната възраст на даден индивид. Ако човек започне да ходи бавно, това навежда на мисълта за наличие на сериозни здравни проблеми.

Учените понастоящем изследват как физическата активност влияе върху здравословното състояние на засегнати от рак на млечната жлеза пациентки, като следят скоростта на походката им.

Последвайте канала на

БТА
7041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.19 | 20:18

1

Аз мисля, че колкото по-бързо тичаш толкова по-малък е риска от забременяване.

Добави коментар

Водещи новини