„Оранжерия за мисли“ е инсталирана на центъра във Варна (снимки)

  • 18 октомври 2018 14:14

  • 788
  • 0
„Оранжерия за мисли“ е инсталирана на центъра във Варна (снимки)
© Булфото

Нестандартна инсталация, наречена „Оранжерия за мисли“, е поставена на площада пред входа на Морската градина. Съгласие за инсталирането на временната конструкция е дал Експертният съвет по устройство на територията.

Проектът се нарежда сред финансираните от общинския фонд „Култура“. Реализира го варненската художничка Велина Гребенска. Самата инсталация има вид на тунел, покрит с винил. Идеята е да наподоби оранжерия с височина 2.8 метра, ширина 2.2 метра и дължина 4 метра. Идеята е в конструкцията да бъдат събрани текстове и цитати, насочени към смисъла на живота, истинските и смислени неща в съществуването ни.

Всички тези мисли са в „оранжерията“ с идеята да дадат живот на нови добри намерения, които да подбудят към добри дела. Престоят и времето в тунела ще дадат възможност на всеки да се изолира от външния свят за момент и поне малко да си даде сметка за стойностите в съвременния живот. Текстове и цитати младата жена събира от приятели и непознати. Идеята е всеки посетител също да може да остави свои мисли в „оранжерията“.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини