Вижте най-възрастния алигатор, живеещ в плен - Муя (видео)

Американският алигатор Муя е пристигнал в Белградския зоопарк в навечерието на Втората световна война и се смята, че е най-старият алигатор в света, живеещ в плен, предаде Ройтерс.

Муя е все още в добро здраве и добър апетит за своите над 80 години.

Поколения белградчани и туристи са идвали да гледат Муя и въпреки че той вече не се движи много, доста се оживява по времето за хранене, когато дъвче плъхове и птици. Възрастта му проличава само понякога, когато изпуска целта си, понечвайки да захапе храната.

Засега единственият проблем със здравето на Муя е била гангрена, заради която през 2012 г. се наложи да му ампутират част от предния десен крак.

"Той е добре и е здрав, храни се добре и е в добра форма за възрастта си и ние се надяваме, че ще остане така още много години", казва директорът на зоопарка Сърболюб Алексич.

Муя е пристигнал от Германия през август 1937 г. Стар вестник, съобщаващ за неговото идване в зоопарка, отбелязва, че алигаторът по това време е бил на две години. Той е преживял две серии от бомбардировки на сръбската столица - една от Германия през 1941 и друга от англо-американските сили през 1944 г., когато всички документи за неговото прехвърляне са били изгубени.

Коментари

  1. 2018.08.16 | 18:04
    Дръж фронта !!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Любопитно

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет