Най-странните хранителни фобии

  • 22 юли 2018 16:52

  • 2016
  • 0
Най-странните хранителни фобии
© pixabay

Обичаме храната. Тя има способността да напомня за детството и семейството и да сближава хората, които я споделят. Тя ни помага да опознаваме нови миризми, вкусове, емоции. Но има и хора, които се страхуват от храната.

Не, не говорим за хранителните разствойства, свързани с нежеланието на някои хора  да се хранят, а с фобии, които причиняват страдание, безпокойство и дори депресия. Оказва се, че съществуват много фобии, свързани с храната и някои от тях дори си имат клинични имена.

Ацерофобия: страх от кисели неща

Не може да погледнете грейпфрут? Паникьосвате се при вида на лимон? Ако самото споменаване на тези неща ви накара да се разтреперите, просто може да имате ацерофобия или страх от кисел вкус. Причината за фобиите могат да бъдат вкоренени в различни неща – от вродени до следствие от насилствено принуждаване в детството.

Овофобия: страх от яйце

Знаете ли, че Алфред Хичкок е страдал от тази фобия. Според Telegraph коментарът му е бил“ "Страхувам се от яйца. Това бяло кръгче без дупки ... Виждали ли сте някога нещо по-отвратително от яйчен жълтък, който се разбива и разсипва?“

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини