Откриха връзка между твърдите храни и съня на бебето

  • 10 юли 2018 10:10

  • 1148
  • 0
Откриха връзка между твърдите храни и съня на бебето
© Pixabay

Много родители дават на бебетата си твърди храни, без да се съобразяват с препоръките, че е добре децата да навършат 6-месечна възраст, преди да започнат да консумират подобни храни, предаде Франс прес.

Родителите се надяват, че така децата им ще имат по-добър сън. Ново британско изследване подкрепя това виждане, макар да не е намерило решение на проблемите, свързани със съня.

То обхванало 1303 деца на 3-месечна възраст в Англия и Уелс между 2009 г. и 2012 г. Здравословното им състояние било следено, докато не навършили 3 годинки. Родителите на половината от децата били окуражени да им дават твърди храни, като например риба и жито, преди малките участници да навършат 6-месечна възраст, а останалите деца трябвало да бъдат кърмени, докато не навършат половин година.

Малко са изследванията, обхванали толкова много деца. Резултатите показали, че участниците, които по-рано започнали да консумират твърди храни, спели по-дълго време и по-рядко се будели нощем. Оказало се, че децата, които консумирали твърди храни, се будели по-малко от 1,74 пъти нощем и освен това сънят им бил по-дълъг.

Последвайте канала на

БТА
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини