15 неща, които бих казала на по-младата си версия

  • 23 юни 2018 14:19

  • 1476
  • 0
15 неща, които бих казала на по-младата си версия
© Pixabay

На 25 години живеех сама в Чикаго. Разполагах с малък апартамент, малко пари, бях с разбито сърце и без посока. Спомням си как се разхождах по алеята до езерото всяка вечер в депресивно настроение, чудейки се кога нещата ще придобият смисъл. Исках отчаяно да мога да посоча възраст в бъдещето и да кажа: „Ето! Тогава ще разбера!“, пише Джулия Делит, автор в сайта theeverygirl.com.

Ако тя може да се върне назад във времето, когато е била на 25 години, ето какво би казала на себе си:

1. Изяж проклетите пържени картофи
Обожавам пържени картофи с много сол. За дълъг период от време не си позволявах да ги ям. По това време бях хиперфокусирана върху здравословното хранене, за да бъда „точните“ килограми. Това не само беше глупаво, но и голяма загуба на време и енергия. Пържени картофи всеки ден? Да, това надали е добро решение. Но защо да не им се наслаждавам от време на време? Сега си го позволявам и не изпитвам капка вина. Животът е кратък, приятели.

2. Когато защитавате личното си време, вие уважавате своите приоритети
Хората ще ви молят да свършите нещо вместо тях. Ако казвате „да“ и след това се оплаквате, че сте претоварени или стресирани, вината си е ваша. Времето е най-ценният ресурс. Научете се да казвате „не“.

3. Пътувайте колкото се може повече: това ще направи проблемите ви по-малки
Когато посетите друг град или държава, бързо осъзнавате, че повечето ви проблеми са незначителни. Ако имате храна, вода, покрив над главата и хора, които обичате, всичко е наред.

4. Да имаш „перфектното“ тяло не означава, че ще бъдеш щастлив
Постигането на заветното тегло може да ви направи щастливи в краткосрочен план. Помирете се с тялото, което имате. Наслаждавайте се на това, че ви позволява да се движите, да дишате, да мислите и да съществувате.

5. Не се налага да убеждавате някого да ви обича
Ако използвате умоляване, убеждаване или друг подобен подход в една връзка, то тя няма да завърши добре. Освободете място в живота си за хора, които искат да ви обичат.

6. Вдигнете телефона. А най-добре – явете се на място
Спрете да се криете зад имейли. Усетете човека по гласа му. Научете се да идентифицирате многозначителните паузи. Срещнете се на живо. Повечето разговори са напълно различни, когато бъдат осъществени по телефон, имейл или очи в очи.

7. Простете си
Възможно е все още да обръщате поглед към направени грешки в миналото. Те ви объркват, смущават и ви карат да се ядосвате или срамувате. Ние взимаме решения, базирайки се на информацията, с която разполагаме. Понякога тя е частична. Това води някои събития до злополучен край. Простете си грешките.

8. Не изпращайте съобщение в 3 часа сутринта
Този тип съобщения винаги се превръщат в емоциален махмурлук. Нищо освен изгрева не трябва да ви кара да стоите будни в толкова ранни часове.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
1476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини