Гледането на природонаучни предавания подобрява сексуалния живот

  • 21 юни 2018 14:28

  • 2493
  • 0
 Гледането на природонаучни предавания подобрява сексуалния живот
© Pixabay

Гледането на природонаучни предавания като "Планета Земя" по телевизията подобрява сексуалния живот, защото намалява притесненията на зрителите за външния им вид, съобщи Метро, позовавайки се на британски учени.

Предишно изследване на същия екип от университета "Англия Ръскин" в Кембридж установи, че енергична разходка в парка повишава самочувствието. Сега психолозите откриха, че същия ефект има и гледането на растения, цветя и дървета по телевизията.

Това е много евтино решение за хората, които се притесняват как изглеждат заради въздействието на социалните мрежи, особено за тези, които живеят в бетонни джунгли, каза ръководителят на екипа Вирен Суами.

Има няколко възможни обяснения за резултатите. Едно от тях е, че естествената среда предразполага към душевно спокойствие, а то помага на хората да са по-снизходителни към тялото си.

Гледката на реки и дървета, която е толкова далече от материализма, дава почивка от консуматорските мисли и загрижеността за имиджа.

Учените са работили с 36 студенти, на които са показвали триминутни филми - разходка из презастроен квартал или по брега на река. Вторият веднага повишил самочувствието на доброволците с 66 процента, докато след първия нямало разлика. 

Предишно изследване с повече от 7500 души също установи, че гледането на природонаучни предавания увеличава чувството за щастие и намалява стреса.

Последвайте канала на

БТА
2493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини