Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър, получи звезда на Алеята на славата (снимки)

  • 09 март 2018 11:30

  • 3232
  • 4
Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър, получи звезда на Алеята на славата (снимки)
© Getty Images/Guliver

Придружен от двама щурмоваци, актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър в култовата космическа сага "Междузвездни войни", получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Хамил прие оказаната му чест с типичните си ентусиазъм и скромност, превърнали го в любимец на феновете след първата му екранна поява в образа на Люк Скайуокър преди повече от 40 години.

"Трудно ми е да изразя колко съм благодарен, въодушевен и радостен да получа признание по този начин. От джедай до Жокера и обратно - моето екранно пътешествие беше фантастично. Благодаря ви от сърце и нека Силата бъде с всеки един от вас", сподели актьорът.


Звездата на 66-ия годишния Марк Хамил е 2630-ата на прочутата алея в Холивуд и се намира пред театър "Ел Капитан" в сърцето на Меката на киното.

На церемонията по откриването й Хамил беше представен под бибиткащите звуци на симпатичния дроид Ар Ту-Ди Ту (R2-D2) от режисьора и създател на "Междузвездни войни" Джордж Лукас и актьора Харисън Форд, превъплътил се в образа на Хан Соло.

"Марк Хамил е персонаж, който не може да бъде описан. Той влага огромен ентусиазъм във всичко, което прави - точно това, което търсех, когато се оглеждах навремето за Люк Скайуокър. Марк напълно оправда очакванията ми", заяви Джордж Лукас.

Връщайки словесния жест на Лукас, Хамил сподели: "Нека да сме честни - ако не беше геният на Джордж, днес аз нямаше да съм тук. Каквото и да ме срещна с него, то промени живота ми завинаги по начин, който "отеква" и до ден днешен".

Само допреди няколко години звездата на Марк Хамил едва мъждука. Засенчван дълго време от екранните си партньори в космическата сага - Форд и покойната Кари Фишър, актьорът така и не успява да се реализира в друг централен персонаж на големия екран след излизането на "Междузвездни войни: Завръщането на джедаите" през 1982 г.

Завръщането му като Люк Скайуокър в седмия и осмия епизоди на космическата сага и активното му присъствие в Туитър помагат на Хамил отново да попадне в светлините на прожекторите.

Освен като Люк Скайуокър в оригиналната трилогия "Междузвездни войни" и в седмия и осмия епизоди от поредицата, Марк Хамил е известен и като "гласа" на комиксовия персонаж Жокера в анимационна поредица за приключенията на Батман. Извън ролите в киното и като озвучаващ актьор, Хамил има изяви на театралната сцена и в няколко телевизионни сериала.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3232 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
В е л и к и я

2018.04.21 | 22:15

3
Искаш да кажеш ..От джедай и Жокера .. защото за други твои известни превъплащения уви не мога да се сетя .... !

2018.04.28 | 08:56

4
Теб нали те знае някой.Селски олигофрен.
В е л и к и я

2018.04.21 | 22:15

2
Ако е толко голям защо не съм чул да са го канили други режисьори - явно е некадърен , просто е имал късмета с тази роля на Люк, но режисьорите и до днес го викат за нея защото просто няма как да сменят лицето на главния герой.
В е л и к и я

2018.04.21 | 22:15

1
Не съм тръгнал да драпам за алея на славата нито да се самоизтъквам .Аз съм работил много по трудни неща в живота , да не кажа невъзможни за който и да е мъж , докато този олигофрен е направил там една роля и цял живот си е живуркал от нея . Ако е толко голям защо не съм чул да са

Добави коментар

Водещи новини