Пускат монета с инициалите на тримата наследници на британския престол

  • 31 януари 2018 09:45

  • 2978
  • 1
Пускат монета с инициалите на тримата наследници на британския престол
© Gettyimages

Инициалите на тримата наследници на британския престол - на принц Чарлз, на сина му принц Уилям и на внука му принц Джордж, за пръв път се появиха заедно с инициалите на кралица Елизабет Втора на нова монета от 5 британски лири, съобщиха от Кралския монетен двор.

"С цел да бъдат почетени и четирите поколения на кралското семейство. Инициалите на монарха, на нейния син, внук и правнук за пръв път са изобразени в серия колекционерски монети", се казва в съобщението.

Монетите са изсечени за да бъде отбелязана успешната за кралския дворец 2018 година. Тя се оказва наситена на събития в растящото семейство на Нейно Величество. Отбелязва се 65-ата годишнина от коронацията на Елизабет Втора, 70-годишният юбилей на принц Чарлз и петата година на принц Джордж. През месец май се очаква и сватбата на петия по линията на наследяване на британския престол принц Хари с американската актриса и фотомодел Меган Маркъл.

Стойността на новата монета с подобрена обработка е 13 британски лири, тази от сребро е 82,5 лири, а златната ще струва 8,45 хиляди лири.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2978 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
georgi

2018.01.31 | 14:57

1
Изкуфяла паплач.

Добави коментар

Водещи новини