Най-добрите въглехидрати за отслабване

  • 27 януари 2018 14:37

  • 5632
  • 0
Най-добрите въглехидрати за отслабване
© Pixabay

Години наред ни казват колко вредни са въглехидратите за фигурата ни. Има десетки диети, които ги изключват напълно, без плодове дори.

Според заклети фенове на високопротеиновото и високомазнинно хранене, въглехидратите са сол в раната за всеки отслабващ.

Както знаем обаче, всяко отричане е вредно и в крайна сметка е доказано, че умерената консумация на въглехидрати може да има благоприятен ефект за свалянето на килограми.

Вижте няколко примера за такива храни, които няма да ви навредят.

Ечемик

Това древно зърно е една от най-старите суперхрани в света. Изследванията показват, че яденето на богати на фибри храни на основата на ечемик, дори за кратко време, може да стимулира хормоните в червата, които спомагат за регулиране на апетита и метаболизма. Опитайте да включите ечемика в печени продукти или да го прибавите в салати и супи.

Пълнозърнест хляб

Ако е пълнозърнест, дори и хлябът може да бъде добър за талията ви. В проучване хората, които са яли хляб с цели зърна, докато са били на по-нискокалорична диета в продължение на 12 седмици, са загубили значително повече коремни мазнини от тези, които са яли хляб с обработени зърна.

Нахут

Едно канадско проучване установи, че яденето на храни от семейство бобови, които включват нахут, боб, грах и леща - може да предотврати преяждането и да помогне за поддържане на теглото под контрол. Подправете консерва варен нахут с 3 супени лъжици зехтин и любимите си подправки, а след това ги изпечете на 200 градуса за 40 минути.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5632 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини