Черното кафе помага в борбата срещу излишните килограми

  • 15 януари 2018 07:06

  • 3392
  • 0
Черното кафе помага в борбата срещу излишните килограми
© Pixabay

Включването на черно кафе в хранителния режим може да подпомогне борбата срещу излишните килограми, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на международни изследвания.

Благоприятният ефект от напитката се дължи на кофеина и в частност на способността му да стимулира термогенезата - процес на производство на топлинна енергия в тялото, който ускорява метаболизма и помага за изгарянето на повече калории.

Авторите на холандско изследване са установили, че консумацията на черно кафе осигурява "мигновен" ефект върху метаболизма.

Британско проучване на специалисти от лондонския Кингс колидж показва, че хората, които пият черно кафе, могат да разчитат на изгарянето на 150 допълнителни калории дневно.

Почитателите на черното кафе обаче често правят грешката да добавят към него изобилие от захар и мляко, като по този начин ограничават ползите му.

За оптимален ефект е най-добре напитката да се пие чиста. Експертите препоръчват на хората, за които вкусът на черното кафе е твърде натрапчив, да добавят към него мляко от кашу, тъй като то е с най-ниско съдържание на калории сред млечните напитки. Една чаша мляко от кашу съдържа само 25 калории. За сравнение - в чаша пълномаслено мляко има 148 калории.

Последвайте канала на

БТА
3392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини