Алигатори замръзват през зимата, за да преживеят студа (видео)

  • 11 януари 2018 11:34

  • 6787
  • 2
Алигатори замръзват през зимата, за да преживеят студа (видео)
©

В природен парк с блата и мочурища в Северна Каролина живеят многобройни колонии алигатори. Как оцеляват при неимоверните студове и замръзването на водата? От природния парк публикуваха видео, което показва как хищниците се спасяват от убийствените студове, обзели тези дни Северна Америка, пише "МегаВселена".

Студенокръвните чудовища просто се оставят да замръзнат, като стоят на едно място, но подават над водата малка част от муцуните си. Това показва видеото от Природния парк Shallotte River Swamp Park в Ocean Isle Beach.Той се намира на около 320 км източно от град Шарлът.

Това, което се вижда от посетителите на парка тези дни, са носовете и огромните зъби на алигаторите, които стърчат, сякаш забити в леда.

По всичко личи, че алигаторите предусещат кога водата ще замръзне и подават носа си над повърхността й в подходящия момент, като остават неподвижно, за да позволят на водата да замръзне около него. След това животните изпадат в някакъв вид зимен сън.

Според експертите в природния парк, алигаторите умеят да нагаждат температурата на тялото си към всяка температура на околната среда. Така замръзнали в леда те остават до неговото разтопяване.

Замръзването им в езерото показва съвършения им инстинкт за оцеляване. В това им състояние, дори човек да стъпи върху тях, те няма да реагират, като пазят цялата останала им енергия, за да поддържат телесната си температура.

Обявени за защитен вид, алигаторите възстановяват популацията си в югоизточния край на Северна Каролина, след като бяха почти изчезнали до средата на миналия век.

Последвайте канала на

Novini.bg
6787 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.01.12 | 08:52

2
ах как ще й го натикам в устичкатааааа на тъз алигаторка

2018.01.11 | 13:11

1
Айде, юруш на крокодилите! Жалко, че алигаторите са защитен вид. Ще си решат проблема веднъж и завинаги.

Добави коментар

Водещи новини