Андрей – тайни на името

  • 30 ноември 2017 13:09

  • 6517
  • 1
Андрей – тайни на името
©

Днес е Андреевден. Според народният календар, денят започва да се събужда т.е да расте, да едрее колкото просено зърно, затова се нарича Едрей, Едринден. Слънцето помръдва колкото “пиле у яйце”. Все още е незабележимо, но денят започва да става по-голям. На трапезата се слага прясна пита, варени житни и бобови зърна.

Празнуват Андрей, Андреан, Андрю, Андрешко, Андреа, Андреана, Адриана, Адриета.

Андрей е име от гр. произход и означава мъжествен, смел. Хората носещи това име са природно интелигентни личности и надарени с всички жизнени шансове. Предпочитат приятните удоволствия - здравия сън, добро хапване и пийване, материалните придобивки. Рядко предприемат действия, повече чакат да се случат събитията. Често в миналите си животи са били властимащи личности, диктатори, крале, военачалници и са определяли съдбата на другите. Тогава са били хора със силна воля и са действали еднолично. Други са били златари, бижутери, фалшификатори. Живели са във Франция, Бохемия, Северна Италия, Рим, Сиам, Перу, Палестина и др.

Здраве: да пази сърцето, гърлото, да внимава за простудни заболявания, възможно нарушение на обмяната на веществата, да избягва преумората, да пази нервната си система.

Препоръчва се връзка с жени, носещи имената Екатерина, Елена, Ирина, Кристина, Лада, Людмила, Лариса, Мария, Наталия, Христина.

В юношеските години Андрей е несдържан, обуздаването му е трудно. Той постоянно измисля какво ли не. Андрей е лидер, бързо завоюва авторитет и често въвлича своите приятели в лудориите си. Много добре се приспособява към всякакви обстоятелства и умее да убеждава другите. Андрей е надарена натура. Много е ловък и подвижен, обожава спорта.

Порасналият Андрей е разностранна личност. Притежава неизчерпаем запас от обаяние. Има множество приятели, които го уважават и се вслушват в неговите съвети. Андрей е самолюбив, егоцентричен и не прощава обидите. Но той винаги е душата на компанията. В дълбините на съзнанието си е великодушен човек. Има прекрасно развита интуиция и аналитичен ум. Целеустремена личност и старателен. Харесва му да изглежда като непрестъпен, но е способен да бъде много нежен. Обича да устройва романтични сюрпризи. Харесва жените с добър вкус и модно облечени. Жените избира дълго и старателно. В семейният живот е затворен, не обича да говори за личните си проблеми, но и от проблемите на жената се интересува повърхностно. Той е ревнив, не прощава измяната. Сам се старае да бъде верен, до колкото може. Държи на своите деца.

Как да поздравите Андрей по случай празника?

Обича шумните събирания. Най-добре, ако те стават в моден клуб или кафе-бар. Но може да проведе празника и в дома, но трябва да му се помогне, а още по-добре е, ако му се поднесе изненада. Добре е да се подреди шведска маса с всевъзможни лакомства. Андрей предпочита скъпи и необходими/полезни/ подаръци. За това е добре още от рано да се проучи какво желае. Обича хубавите дрехи и техниката.

Животът на Андрей преминава в общи линии добре и благополучно. Никога не изпуска своя шанс. В душата си е егоист, но иначе е толкова обаятелен, че затъмнява тази черта от характера си. Предпочита да получава всичко от живота и да гребе с пълни шепи от него. Запасът от жизнена енергетика е средна величина. За засилване на личния магнетизъм Андрей може да носи в себе си кърпичка или като отделни орнаменти в дрехите си в светло-синьо и лилаво. Андрей ще заработва много пари, но и исканията му са големи. Има склонност да се занимава с всякакви съмнителни дела.

Андрей-Овен: Човек неуравновесен и променлив. Често се държи агресивно, но такова поведение е само маска. В душата си е раним, реагира остро на всякаква критика по свой адрес.

Андрей-Телец- Често сменя настроенията си. Неуверен в себе си, нужна му е подкрепа от близките хора, техните съвети. Главно място в живота му заема семейството.

Андрей-Близнаци- Човек с развито въображение. Лесно му се отдават различни науки. Понякога твърде зависи от мнението на обществото, в което се намира. Свободолюбив, но на любимия човек се старае да ограничава свободата.

Андрей-Рак- Притежава висок интелект и великолепна памет. Способен е с всякакви средства да постига целите си. Не се спира пред нищо. Собственическа натура. Стреми се да подчини другите на себе си.

Андрей-Лъв- Натура благородна и честолюбива. Умее да се харесва на жените. Най-главното за него е семейството. На жена си ще бъде предан всеотдайно.

Андрей-Дева- Отличава се с крайна неувереност. Изпитва вътрешни страхове. Към всичко се отнася твърде предпазливо. Изпитва остра нужда от любов и топлота. Ще бъде прекрасен баща.

Андрей-Везни- Много сериозен и обстоятелствен човек. Прекалено привързан към любимата и може да изпадне в зависимост от нея. Неговата любов като правило е вярна и непоколебима. Предан мъж и баща.

Андрей-Скорпион- Мечтателна и сантиментална натура. Всичко приема присърце. Капризен, прекомерно се привързва към хората. Заради семейството си е готов на всякакви жертви.

Андрей- Стрелец- Мъжът донжуан. Хвърля се от едно любовно приключение в друго. Мигновено се влюбва, но и бързо разлюбва. Лесно се разочарова от живота и любовта. Нужна му е оригинална жена, която да може да го задържи до себе си.

Андрей- Козирог- Упорит и съзнателен човек. За съжаление допуска да бъде недооценен и експлоатиран. Нужно е да бъде възприет такъв, какъвто е и тогава ще бъде грижовен и искрен партньор.

Андрей-Водолей- Надарен с мек и благ характер, богато въображение. Свойствени са му вдъхновението и честолюбието. Чувствителен. Необходима му е силна и уверена в себе си партньорка.

Андрей-Риби- Човек плах, уязвим и впечатлителен. Жизнените неудачи могат да го доведат до дълбока депресия. Много чувствен и способен да разбере другия човек. Нежен любовник.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
6517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.06.16 | 17:33

1
Андреа е име със старобългарски произход. Използва се както за жени, така и за мъже, но по-често за жени. Вижте в речника на личните имена в България, изд. 1984 г.

Добави коментар

Водещи новини