Леонардо ди Каприо дари 20 млн. долара за екологични дейности

  • 20 септември 2017 13:16

  • 1776
  • 0
Леонардо ди Каприо дари 20 млн. долара за екологични дейности
© Getty Images

Актьорът Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една дари 20 млн. долара безвъзмездна помощ чрез своята екологична фондация.

Носителят на "Оскар", който основа фондацията си през 1998 г., обяви, че сумата ще бъде разпределена сред повече от 100 организации, които са ангажирани с екологичната устойчивост.

Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една дари 1 млн. долара за пострадалите от урагана „Харви”

"Горди сме да подкрепим работата на над 100 организации в страната и чужбина. Тези бенефициенти са активни на място, защитават нашите океани, гори и застрашени видове за бъдещите поколения и се справят с неотложни предизвикателства, свързани с изменението на климата", каза той на конференция по въпросите на изменението на климата в университета "Йейл" в Ню Хейвън.


Дългогодишният природозащитник отбеляза, че инвестициите в тези организации могат да помогнат за изграждането на "по-светло бъдеще за всички нас".

"Съществуват много доказани технологии за възобновяема енергия, чист транспорт и устойчиво земеделие, така че можем да започнем да изграждаме по-светло бъдеще за всички нас”, обясни холивудската звезда.

Последвайте канала на

Novini.bg
1776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини