Казват, че щастието не се купува. Ние ще ви докажем обратното

  • 01 август 2017 11:09

  • 2026
  • 0
Казват, че щастието не се купува. Ние ще ви докажем обратното
© Pixabay

Парите могат да ви купят щастие, стига правилно да ги харчите. Как? Като ги влагате в предмети, които ви пестят време и ви позволяват да се наслаждавате на живота през свободните си часове.

„Щастието не се купува“ – твърди известна на всички поговорка. Всъщност обаче щастието е разнообразна субстанция. В някои случая тя действително може да бъде притежавана, когато влагаме в нея пари.

Изследване, проведено от университета в Британска Колумбия и бизнес школата в Харвард, което обхваща над 6000 възрастни жители на САЩ, Дания, Канада и Холандия, сочи, че щастието се купува.

Респондентите са попитани колко време посвещават всеки месец на пазаруване, което им пести време. Освен това учените оценили удовлетвореността от живота и стресовите усещания, свързани с управление на личното време.

Психолозите установили, че на хората им е по-удобно да плащат на някого за изпълняването на домашните задължения. Това действително им носи щастие в перспектива.

Освен това по-щастливи хората се чувстват, когато влагат пари в техника, която им пести ценни часове. Например миялна машина и робот-прахосмукачка.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини