Христо Стоичков съветва в книга "Как да печелим във футбола"

  • 14 юни 2017 07:23

  • 1645
  • 0
Христо Стоичков съветва в книга "Как да печелим във футбола"
©

Христо Стоичков ще представи лично новата си книга "Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8" от 12.00 до 13.00 ч. днес пред НДК - между Билетния център и Моста на влюбените, съобщават издателите от "Книгомания".

Той не само ще раздава автографи, но и ще демонстрира с топка как работят неговите правила пред публиката. Очаква се сред гостите да има и други прочути спортисти.

"Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от "моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар". Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции", казва във въведението Стоичков за своите 88 правила.

Той добавя, че те имат три основни цели - да създадат максимални предпоставки за сполука, да намалят грешките на отбора до абсолютния възможен минимум, да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан.

Според Лионел Меси в книгата може да се намери "най-важното за футбола, събрано на едно място", а според Жозе Моуриньо, "когато прочетете съветите на Стоичков, вече сте много по-близо до победата". Андрес Иниеста добавя "Най накрая любимата игра има своя Навигатор към победата!".

Изданието, с илюстрации на Христо Тренев, е под редакцията на спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански. Авторът посвещава книгата си "на един от най-великите в историята на футбола - покойния вече Йохан Кройф".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини