Къщата от детството на Доналд Тръмп е продадена на търг в Ню Йорк

  • 30 март 2017 10:43

  • 3515
  • 0
Къщата от детството на Доналд Тръмп е продадена на търг в Ню Йорк
©

Китайска гражданка е купила на търг миналата седмица къщата в Ню Йорк, в която са преминали детските години на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от ТАСС.
По данни на всекидневника зад сделката стои частен юрист, специализиран в покупки на недвижими имоти в САЩ, към които интерес проявяват китайски клиенти.


За продажбата на къщата от детските години на Тръмп преди това писа и американският уебсайт "Политико". Името на новия собственик не се съобщава. Двуетажната сграда в района "Джамайка истейтс" на нюйоркския квартал Куинс има обща площ от 186 кв. м.

Тя е построена от бащата на сегашния президент - Фред Тръмп - през 1940 г. Има пет спални и четири бани, камина и зимна градина.

През 2008 г. имотът бе оценен на 782 000 долара. Миналата година, веднага след победата на Тръмп на изборите през ноември, нюйоркският агент по недвижими имоти Майкъл Дейвис го купи за 1,39 милиона долара, а сега го е продал на търга за 2,14 млн.
"Тази къща е нещо много повече от недвижим имот. Недвижими имоти с особена история се продават на търгове подобно на произведения на изкуството", каза представителят на аукционната къща Миша Хагани.

В предизборната кампания Тръмп каза, че проявява интерес да купи къщата, където е минало неговото детство. Той спомена за това в интервю за телевизия Ен Би Си през септември, но въпросът остана открит.

Нора Виткова
3515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини