Влак преминава през жилищна сграда (видео)

  • 27 март 2017 12:06

  • 22527
  • 2
Влак преминава през жилищна сграда (видео)
©

Дали е истина, измислица или нещо по средата, биха могли да отсъдят единствено онези, които са били там - в китайския град Чунцин. Факт е обаче, че в един от най-бързоразвиващите се и разрастващи се градове в Китай (с население 49 млн.), известен като Града на мостовете и Планинския град, са концентрирани толкова необикновени човешки хрумвания и достижения, че трудно може да се намери нещо, на което да не повярваме! А как ще реагирате, ако ви кажем и покажем, че по средата на 19-етажна жилищна сграда в Чунцин е проправен тунел на една от влаковите линии в града , през който мотрисите не само преминават, но и спират.

Визуалните свидетелства, гравитиращи в мрежата, са снимки и кратки клипчета, разпространени в последните дни от редица чуждестранни интернет медии, на които ясно се вижда как влакът навлиза в сградата, разположена в подножието на стръмен хълм, на ниво седми етаж.

Според китайското издание People's Daily, цитирано от avtora.com, шумът от влаковете е не по-силен от този от миялна машина чрез специална изолация, а запознати с този тип еднорелсови влакови системи коментират, че при тях вибрациите са незначителни. Самото инженерно решение пък е аргументирано със свръх урбанизацията на Чунцин и нецелесъобразната алтернатива сградата да бъде съборена.

Последвайте канала на

Novini.bg
22527 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Димитрова

2017.04.06 | 02:36

2
Да бяхме викнали китайците при прокопаване на тунела за метрото в жк. Дружба 1, че в някои блокове там на се спи...
al

2017.04.05 | 14:42

1
Население (2004) 3 122 000 души

Добави коментар

Водещи новини