Спряха пряко излъчване на раждането на жираф заради "голота и сексуално съдържание"

  • 24 февруари 2017 09:22

  • 17757
  • 0
Спряха пряко излъчване на раждането на жираф заради "голота и сексуално съдържание"
© Getty Images

Пряко излъчване в социалните мрежи от зоологическа градина в Ню Йорк бе грубо прекъснато, след като защитници на правата на животните се оплакаха, че кадрите съдържат голота и сексуално съдържание. Управата на „Парк за приключения с животни в Харпърсвил” бе решила да сложи камера в хабитата на жирафа Април, докато той се подготвяше да роди своето малки жирафче.

Излъчването станало толкова популярно, че било следено с интерес от над 20 милиона души по целия свят. Излъчвало се е на живо в YouTube до вторник през деня. Излъчването обаче секнало изведнъж без никакви обяснения, съобщава Ен Би Си, цитира Блиц.

В профила на зоопарка във Фейсбук малко по-късно било публикувано съобщение, в което се казва, че „притеснен потребител на YouTube е подал жалба срещу прякото излъчване, оплаквайки се от голотата и сексуалното съдържание. Благодарете за това на защитниците на правата на животните”.

Собственикът на зоопарка Джорджан Пач коментира инцидента във Фейсбук с думите „защо не можем да имаме хубави неща”. По думите му, прякото излъчване е било прекратено, „след като екстремисти-защитници на животните са подали жалба срещу него във връзка с голота и сексуално съдържание”. Според него защитниците имат правото да не са съгласи със зоопарка, но прекратяването на излъчването поставя под заплаха усилията на движението по опазване на животните и природата.

„Това, което те направиха, е, че лишиха милиони хора от един инструмент за образование. Не само това, ние продължаваме да нараняваме жирафите като вид”, написа още Пач.

Последвайте канала на

Novini.bg
17757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини