Какво не знаем за патешкото месо

  • 10 февруари 2017 09:21

  • 5806
  • 1
Какво не знаем за патешкото месо
©

Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането.

Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца.

Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници.

Китай е най- големият пазар на патици в света. Условията за отглеждане на патици във фермите е изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици. foodpanda, подбра няколко факти за патешкото месо.

    •    Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
    •    Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
    •    Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.
    •    Месото има важни функции за тъканите в тялото ви.
    •    Поддържа кожата здрава и в добро състояние.
    •    Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.
    •    Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.
    •    Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
5806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2017.02.12 | 02:58

1
Минавам на патешко - само,че не знам ще ми стига ли пенсията.

Добави коментар

Водещи новини