Какво издават мехурчетата на шампанското?

  • 31 декември 2016 08:46

  • 8770
  • 2
Какво издават мехурчетата на шампанското?
© Getty Images (Архив)

Колко по-малки са мехурчетата, толкова по-добро е шампанското. Това обясни пред БНТ експерт в бранша.

Шампанското трябва да е 10-12 градуса охладено. По-ниският от това градус означава, че шампанското е по-нисък клас.

"Истинският позначач знае, че не трябва да гръмне", отбеляза специалистът.

Освен това трябва да имате предвид, че когато бутилката е разклатена, се развалят и вкусовите качества.

„Когато бутилката гръмне, след това газировката много бързо пада“
 

Последвайте канала на

Novini.bg
8770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хъма

2016.12.31 | 10:53

2
Означава, че може някой да е уринирал в чашата ?!
Тръба

2016.12.31 | 09:45

1
Бахти бълвоча, отврат.

Добави коментар

Водещи новини