Няколко неизвестни факта за рожденика Лео ди Каприо

  • 11 ноември 2016 13:36

  • 1735
  • 0
Няколко неизвестни факта за рожденика Лео ди Каприо
© Getty Images

Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една, който е роден на днешния ден преди 42 години, се сдобива със световна известност, след като се снима в няколко хитови филма един след друг през 90-те години на миналия век.

От ролята му в „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, с която пробива в киното през 1993 г., до Оскара миналата година за „Завръщането“, в последния четвърт век Ди Каприо прави дръзки избори, работи със световноизвестни режисьори и влага много труд в изучаването на ролите си.

Той прави всичко това, без нито веднъж да опетни имиджа си. Сайтът mentalfloss.com публикува десет факта за актьора с момчешко лице, които може би не са известни на всички.

1. Вдъхновението за името му е точно такова, каквото смятате

Докато растял в утробата на майка си, Ди Каприо ритнал за първи път в корема й, когато тя била в музей в Италия и гледала картина на италианския художник Леонардо да Винчи. Майка му решила да кръсти сина си на прочутия майстор на четката, тъй като фамилията му се съчетавала добре с малкото име.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини