Археолози смятат, че са открили останките на бащата на Гоген

  • 10 ноември 2016 13:53

  • 3926
  • 0
Археолози смятат, че са открили останките на бащата на Гоген
©

Археолози смятат, че са открили останките на бащата на Пол Гоген - Кловис, съобщи Фокс нюз. Пол е на една годинка, когато родителите му заминават от Париж за Перу. По пътя, на 30 октомври 1849 г. баща му умира от аневризма на сърцето и е погребан до чилийската крепост Фуерте Булнес, близо до Антарктика. Три години по-късно крепостта е разрушена.

По време на разкопки в областта на Фуерте Булнес, археолозите са открили гробище с 12 скелета. Един от тях принадлежи на европеец, чието ДНК съвпада с проба, взета от 68-годишен мъж, живеещ в Таити, за който се твърди, че е внук на една от любовниците на Гоген. Каролин Бойл-Търнър, която описва откритието, не за първи път изследва фамилията Гоген.

През 2007 г. близо до дома на художника в Хива Оа са намерени зъби, за които се смятало, че принадлежат на чужденец, който е консумирал захарни изделия. Анализ на стронциевия изотоп разкри, че зъбите са на човек, спазвал перуанска диета в рамките на няколко години в детството си, както се е случило при Гоген. Останките на художника почиват в гробище в Хива Оа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини