Деца спасиха фламинго, стигнало до Сибир вместо до Саудитска Арабия (видео)

  • 01 ноември 2016 11:16

  • 13812
  • 2
Деца спасиха фламинго, стигнало до Сибир вместо до Саудитска Арабия (видео)
©

Деца спасиха фламинго, отклонило се с 5600 км от миграционния си път, и стигнало до Сибир вместо до Саудитска Арабия, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от МегаВселена.

Птицата била доста омърлушена, когато децата я намерили на брега на р. Ангара край затънтеното село Мотигино. Температурата била минус 9 градуса Целзий. Те внимателно я хванали и я занесли при ветеринар. Именно той определил, че това е фламинго, защото птицата била твърде млада, за да има характерните си розови пера.

Вася, както вече се казва фламингото, живее у една местна жена – Антонина Майса. Тя го храни със скариди и така е върнала добрата му форма. Антонина би искала да намери дом за Вася в някоя зоологическа градина, където да има компания от себеподобни.

Според специалистите Вася вероятно е летял от езерото Тенгиз в Казахстан към Арабския полуостров, но неправилно е завил на север. Възможно е да се е объркал или да е бил отнесен при внезапна смяна на посоката на вятъра. Това се случва понякога, ако птицата не е достатъчно силна.

Последвайте канала на

Novini.bg
13812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.01.18 | 23:54

2
Горкият Вася!!!Сега тези болшевишки лумпени,ще го хвърлят в затвора с доживотна присъда!!!Предупреждение към всички тръгнали да се мотаят натам-насам:никога не летете на Север!!!Правилната посока е Запад!!!

2017.01.18 | 23:54

1
Сигурно много ти е чудно, че в Русия живеят хора и те са способни да се погрижат за създание, изпаднало в беда? На Запад щяха да опекат фламингото вместо пуйка - там така проявяват грижата си към другите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини