Откриха ген, позволяващ ни да ядем, без да качваме килограми

  • 08 декември 2011 10:42

  • 2470
  • 2
Откриха ген, позволяващ ни да ядем, без да качваме килограми
©

Вече ще ядем това, което си искаме и то без да качваме килограми. Екип от холандски учени откри гена, който ни позволява да ядем, без да трупаме излишни килограми, съобщава британският вестник „Дейли мейл”.

 Т. нар. „сметанов ген” позволява на хората бързо да прочистват организма си от излишните мазнини. Екипът на д-р Ян Алберт Куйвенховен от университета в Грьонинген е проучил две семейства с необичайно високи нива на „добър” холестерол и ниски триглицериди.

Седем от членовете на едното семейство имали мутация на ген, наречен GALNT2, който им позволявал много бързо да разграждат лошите мазнини. В другото семейство при само един член бил наблюдаван подобен мутационен ген, който учените кръстили „сметанов ген”. Учените поставили за задача на първото семейство да яде чиста сметана, но то много бързо се справило с лошите мазнини. Второто започнало да ги трупа.

За съжаление обаче лошата новина е, че е почти невъзможно да сте сигурни, че вие сте един от малкото благословени носители на такъв ген.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2470 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.20 | 02:52

2
nqmali da otkriqt gen ,da piem bez da se napivame
BM

2014.11.20 | 02:52

1
То какъв ще е кефа, ако не се напиеш?! ;) :) :) :)

Добави коментар

Водещи новини