Британките са най-дебели

  • 28 ноември 2011 14:22

  • 3012
  • 1
Британките са най-дебели
©

Експерти от статистическата служба на ЕС -Евростат са изследвали показателите за състоянието на здравето в 19 държави от евросъюза и са направили извода, че най- много жени с излишни килограми живеят във Великобритания. Според статистиците, почти 24% от британките страдат от излишни килограми, съобщи Би Би Си.

За съставянето на рейтинга на най- пълните жители на Европа специалистите са пресметнали т.нар. „индекс на излишната телесна маса" за гражданите на всяка страна, участваща в изследването. Както показват данните на Евростат 23,9% от гражданките на Обединеното кралство страдат от излишно тегло, а една четвърт от тях от затлъстяване.

След британките се нарежда жителките на Малка и на Латвия. След страните, в които има най- малко затлъстяване са Румъния, България, Италия и Франция. По отношение на мъжете, то жителите на Великобритания много малко изоставят от нежната половина. На 22% от британците ще се наложи да се ограничат в храната. След тях идват унгарците, чехите и поляците, но най- големи проблеми с излишните килограми имат хората от Малта, сочи статистиката на Евростат.

Последвайте канала на

3012 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умен

2014.05.28 | 14:44

1
С министър като Дянков как може въобще да има дебели българи? :D

Добави коментар

Водещи новини