Финландско зайче се мисли за кокошка

  • 02 декември 2011 18:15

  • 4992
  • 2
Финландско зайче се мисли за кокошка
©

Името му е Ото и нормалното му занимание е да мъти яйца, да се разхожда около кокошарника и да си хапва зрънца от земята. Всичко това звучи като нормален живот за едно пиле, но всъщност е част от ежедневието на Ото - страхотен осеммесечен пухкав мъжки заек.

Ото се появил в дома на Виле Куунсинен под формата на подарък, заедно с девет кокошки и един петел, които семейството купило от местна ферма, съобщава Reuters.

Семейството, което има три деца и живее на малък остров северозападно от Хелзинки, било изумено от поведението на заека си, пише inews.bg.

"Когато отидох до кокошарника, го видях да седи върху яйцата. По-късно забелязах от прозореца как той се опитва да скочи върху една греда, но не успя и в крайна сметка си остана долу", обяснява Куусинен.

Още по-странното е, че Ото не иска да яде моркови, както повечето домашни зайци. Тъй като цял живот е живял заедно с пилета, той предпочита да консумира тяхната храна и да се разхожда с тях на открито. Понякога, когато му се играе, той скача върху кокошките и ги закача.

Според семейството, пилетата го приемат като един от тях и Ото често спи под крилото на някоя кокошка.

Въпреки това заешките му инстинкти не са съвсем изчезнали, защото когато чуе човешки стъпки, той бяга, тъй като е много страхлив. Единственият начин, по който стопаните му могат да го примамят, е с голям кравай със стафиди.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4992 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.13 | 21:03

2
Сладурче

2012.02.20 | 09:49

1
А у нас някои говеда се мислят за лъвове.

Добави коментар

Водещи новини