Честит празник на салфетката

  • 30 май 2016 10:26

  • 1960
  • 0
Честит празник на салфетката
©

Салфетките са необходима част от нашето ежедневие, особено когато се храним. Те са използвани още от спартанците, а римляните са тези, на които дължим популярността им като тогава са изработвани от плат, не от хартия.

През 17-ти век, на тази дата, един италиански келнер е поставил началото на сервиране на салфетките според ранга на хранещия и днес честваме техния празник, съобщават от Yaza.

В днешно време ги използваме за забърсване на устата и ръцете си и символизират чистота и свежест. Често са квадратни или правоъгълни, с цветен дизайн. Обикновено варират в размери от 13 см. до 56 см. Предлагат се в разнообразие от цветове и модели, могат да бъдат персонализирани и не винаги в строго квадратната си форма. Благодарение на всичко това те се превръщат в пособие за създаване на различно изкуство.

Какво може да изработим от салфетки:

Най-разпространен е декупажът, който внася творчески елемент почти на всеки предмет. Това е метод на лепене на салфетките, например за великденските ни яйца.

Със салфетки се изработват оригами. С тях може да аранжираме дома, офиса, градината като изработим различни фигурки, които да внесат настроение- зайчета, котки, други животни, рамки за снимки, пана и др.

Творците създават цветя, с които проектират цели пана. На много места, в частни домове, ресторанти, хотели ще откриете истински шедьоври на изкуството, изработени от тях.

В последните години, наблюдаваме и нова мода при изработката на покани за събития и сватби, стилно сътворени от салфетки.

Все по-често се правят и букети от салфетките- цветни и красиви, с които да зарадваме любимите си хора.

Салфетките намират място и в разкрасителните процедури. Все по- често маникюристите правят декупаж върху нокти и се очертава това да бъде хитът на предстоящото лято.

Салфетката е универсална и евтина. С малко повече търпение и творчество ще се превърне във ваш доверен приятел.

Последвайте канала на

Novini.bg
1960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини