Мъж с обърната глава покорява света (видео)

  • 20 май 2016 10:48

  • 11334
  • 2
Мъж с обърната глава покорява света (видео)
©

Бестселър за живота на мъжа с обърната глава Клаудио Виейра де Оливейра (40) покорява книжарниците по света, пише в. "България днес".

Биографичната книга за бразилеца от Монте Санто с уникално генеетично изкривяване на гръбнака и крайниците е дело на местно издателство с традиции в жанра. Топчетивото се харчи като топъл хляб в Страната на кафето и е на особена почит сред феновете на историите за силата на духа и майчината любов.

Роденият с вродена артрогрипоза Клаудио е на път да стане дипломиран в университет счетоводител, въпреки че не може да действа с ръцете и краката си. Живото доказателство, че физическото ограничение не може да попречи на успеха, е сред най-известните общественици в Бразилия.

Лекарите увещавали майка му Мария Хосе да остави бебето да умре, защото няма да може да води нормален живот. Но тя отказва и доказва на медицината, че с много любов, грижи и силна воля човек може да постигне неподозирани резултати.

"Най-трудно бе да адаптирам тялото си към света. За щастие успях", каза Клаудио. "Вече не се виждам толкова различен на останалите хора. Не виждам нещата с главата надолу", шеговито допълва той.

"В днешно време много по-лесно мога да се справя с обществеността. Не ме е страх да кажа, че съм и международен лектор, който получава покани от всички краища на света за изнасяне на беседи, речи и лекции за хората с генетични проблеми", самоуверено изтъква бразилецът.

Последвайте канала на

Novini.bg
11334 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Чистач

2016.09.17 | 00:09

2
Тоя е трябвало да го убият да не се мъчи
AvB

2016.05.20 | 21:44

1
Ами самоубий се тогава !!! Какво се мъчиш да мислиш ?!!!

Добави коментар

Водещи новини