Мистериозна гора привлича стотици самоубийци (видео)

  • 29 февруари 2016 14:57

  • 5014
  • 1
Мистериозна гора привлича стотици самоубийци (видео)
©

Всяка година властите в Япония прибират телата на десетки самоубийци, решили да сложат край на живота си в красивата, но страховита гора Аокигахара.

Причината защо толкова много хора решават да се самоубият там остава мистерия, но се предполага, че първите, посегнали на живота си в гората, са били вдъхновени от роман. Едно е сигурно – телата на много от самоубийците вероятно никога няма да бъдат намерени, тъй като растителността там е изключително гъста и буйна, пише "Новинар".

Заради тенденцията японските власти са сложили на входа на Аокигахара надпис, който призовава кандидат-самоубийците да размислят: „Вашият живот е безценен дар от вашите родители. Моля ви, помислете за своите родители, братя, сестри и деца. Не пазете всичко в себе си – разговаряйте за проблемите си“. Заедно с това на табелата има посочени и контактите на асоциация за превенция на самоубийствата.

Зловещата гора и нейната история вече са събудили интереса на Холивуд, който готви да направи трилър за Аокигахара. В гората е забранено да се снима, но актьорите вече са направили разходки из нея, за да се подготвят за ролите си.

Последвайте канала на

Novini.bg
5014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.21 | 17:46

1
това е новина за малоумници,не виждате ли на видеото че хора са биле на палатки в гората , до сега не бях чувал някой самоубиец да си прави първо пикник и после да се самоубива , просто трябва да намерят кой убива хората

Добави коментар

Водещи новини