Гинес празнува с леприкони и йога

  • 18 ноември 2011 14:28

  • 3023
  • 0
Гинес празнува с леприкони и йога
©

Повече от 300 000 души от цял свят взеха участие в седмия Ден на световните рекорди на Гинес, 17 ноември, в който бяха потвърдени няколко световни рекорда.

Сред тях са най-голямото чаено парти (334 участници) в Есекс, Англия, най-масовото събиране на хора, облечени като леприкони (262 души) в Дъблин, най-старият учител по йога (91-годишен) и най-масовото въртене на обръч (221 деца) – и двете във Флорида, САЩ.

Дъблин остана доволен от постигнатия рекорд, тъй като смята за въпрос на чест титлата за най-много хора, облечени като леприкони, да се държи от Ирландия, тъй като леприконът е митологично създание от ирландския фолколор.

В Австралия пък 368 деца се превърнаха в "танцуващи кралици" в опит да поставят рекорд по най-много интерпретатори на ABBA на едно място, посочва Reuters.

Сред останалите по-интересни опити за рекорд, направени във вчерашния Ден на световните рекорди на Гинес, са за най-много подсвиркващи си хора в Швейцария, за най-голямата 3D рисунка в Лондон, за най-голямата книжка за оцветяване в Нигерия, за най-големия оризов крекер в Япония, за най-мащабната изява, свързана със скоростни срещи в Китай, както и за вмъкването на най-много хора в един чифт гащи (50 души) – в Лондон.

Тази година изглежда е на връщането на рекорди в техните родини, тъй като хората проявяват най-голяма мотивация и упоритост, когато става дума за култура и национална идентичност, коментираха от Гинес.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини